Cégalapítás 2014

Cégalapítás 2014-es törvényváltozások ellenére lehetséges törzstőke befizetés nélkül is
Cégalapítás 2014 törvényváltozások ellenére lehetséges törzstőke befizetés nélkül is: Társasági szerződében vállalt későbbi befizetéssel, szellemi apporttal, tárgyi eszközzel. Cégalapítás 2014-ben 7.402 Ft.
Cégalapítás 2014-es törvényváltozás a törzstőke összegéről

Cégalapítás 2014 Március 15-től az új jogszabályok értelmében 3 millió Ft törzstőkével lehetséges. A törvényváltozás eredményeképpen a cégalapítás, azon belül is a Kft alapítás törzstőkéje 500.000 Ft-ról 3.000.000 Ft-ra emelkedett. A törvényváltozás fő oka a magyarországi gazdaság kitisztítása, kifehérítése, amely a magyar állam törvényhozatala és döntése nyomán vált hatályossá. A legtöbb probléma a Kft cégalapításokkal volt. Sokan nem vezették kellő gondossággal cégüket, nem vállaltak felelősséget a tetteikért és inkább túladtak cégükön.

Cégalapítás 2014-es törvények szerint kötelező cégmódosításra is szükség lesz

Cégalapítás 2014 márciusi törvényváltozások szerint a meglévő cégeknek is kötelező lesz megemelni a törzstőkéjét. A Logosz Cégcsoport ezt a cégmódosítást, azaz a csak törzstőke emelést illeték mentesen 16.900 Ft-ért elvégzi Ügyfeleinek. A Kft tagjai a törzstőke emelésig a 3 millió és a már korábban befizetésre került törzstőke különbségéig felelnek saját vagyonukkal.

Céglapítás 2014-e törvényváltozás az ügyvezetők felelősségéről

Céglapítás 2014, változik az ügyvezetők felelőssége is. A Ptk., azaz a Polgári törvénykönyv hatályba lépő új jogszabálya értelmében a cégek ügyvezetőinek felelőssége kibővítésre került. Felelősségteljes munkára ösztönzi a cégvezetőket, a cégeket és védi az Ügyfeleket a károktól, károkozásoktól. Az új törvény lehetővé teszi, hogy a sértett dönthesse el, hogy közvetlenül a vezető tisztségviselőt, azaz az Ügyvezetőt, vezérigazgatót, üzletvezetésre jogosult tagot vagy a céget vagy akár mindkettőt vonja felelősségre károkozás esetén. Szándékosság vagy bűncselekmény okozás esetén eddig is felelt a Kft a tőke értékével, most viszont már az Ügyvezető is felel a saját vagyonával. Cégekkel kapcsolatosan nem csak a tagok és az ügyvezetők vonhatók felelősségre, hanem az ügynökök, strómanok, kapcsolattartók, közvetítők, azaz a tényleges döntéshozók is.