Cégalapítás 2015-ben törzstőke befizetés nélkül is lehetséges

Cégalapítás 2014-es törvények ellenére lehetséges törzstőke befizetés nélkül

Kft alapítás előtt áll? Ön dönthet a törzstőke befizetés módjáról: Cégalapítás készpénz befizetés nélkül, Cégalapítás törzstőke befizetéssel, Cégalapítás Cégalapítás szellemi tőkével, Cégalapítás apporttal

Cégalapítás 2014 Március 15-től bevezetett új törvények szerint már csak 3.000.000 Ft törzstőkével lehetséges Kft alapítás esetén. Új cégalapítás esetén az alapító tagoknak lehetősége van dönteniük a törzstőke befizetéséről, a törzstőke összegének mértékéről, annak befizetési határidejéről. Továbbá azt is eldönthetik, hogy a törzstőke készpénz, vagy apport, azaz tárgyi vagy szellemi eszköz legyen.

Cégalapítás készpénz befizetése nélkül 3 millió Ft törzstőkével

Cégalapítás 2014-es törvények ellenére úgy lehetséges ha a Kft alapító tagjai cégalapításkor vállalják, hogy a törzstőke összege befizetésre kerül 1 éven belül. Ennek bele kell kerülni a cégalapítás során a társasági szerződésbe is, de ezt jogi asszisztens kollégáink tudni fogják, ezzel Önöknek teendőjük nem lesz. Így lehetséges a Cégalapítás törzstőke befizetés nélkül. A törzstőke későbbi befizetése, pótlása folyamatosan és részletekben befizetve is történhet. Minden egyes törzstőke befizetésnél a bankszámlára kerülő összeget a közlemény rovatban törzstőke befizetésként kell feltüntetni, amelyet már másnap ki lehet venni és felhasználni épp arra, amire szükséges.

Cégalapítás szellemi tőkével, szellemi apporttal is lehetséges

Cégalapítás törzstőke befizetés nélkül, szellemi érték apportálásával is lehetséges. Ebben az esetben szellemi értékét apportálhatja cégébe. Ebben cégünk tud segítséget nyújtani Önnek, mint a cég leendő tagjának, hogy milyen lehetőségei vannak. Szellemi érték apportálásánál azonban figyelembe kell vennie, hogy a tag bocsájtja a cég rendelkezésére ezért személyi jövedelem adó fizetési kötelezettsége keletkezhet. Bővebb információkért keresse jogi asszisztens kollégáinkat.

Cégalapítás 2014-es változások a meglévő Kft- ket is érintik törzstőke emelés szempontból

A 2014 márciusi törvények szerint a meglévő cégeknek is a törzstőkéjét 2016. márciusig kötelező megemelni. Ezt a kötelező cégmódosítást 16.900 Ft-ért elvégezzük Önnek, amely illetékmentes. A KFt tagjai a törzstőke emelés meg nem történéséig a 3 millió és a már befizetett törzstőke különbségéig felelnek a saját vagyonukkal. Amennyiben a Kft részéről károkozás történik, akkor az ügyvezető és a cég is külön-külön felelősségre vonható. Cégekkel kapcsolatosan nem csak a tagok és az ügyvezetők vonhatók felelősségre, hanem az ügynökök, strómanok, kapcsolattartók, közvetítők, azaz a tényleges döntéshozók is. Az állam ezen személyek kiszűrésére és a későbbi károkozások esetén való felelősségvonás céljából foglalta bele ezt is az új törvénybe.